Estetisk tannbehandling

Har du et ønske om å få hvitere tenner? Har du skjemmende flekker på tennene? Er du misfornøyd med formen på tennene?

Estetisk tannbehandling kan innebære så mangt, og det finnes en rekke forskjellige behandlingsalternativer avhengig av hva som er årsaken/problemet.

 

  • Noen ganger er det tilstrekkelig med en profesjonell rens, der vi fjerner tannsten og plakk.
  • Missfarginger fra mat/drikke/tobakk er et vanlig problem for mange. Dette kan ofte enkelt fjernes med sandblåsing.
  • Dersom du ønsker hvitere tenner kan vi lage skinner til hjemmebleking. Vi tar da avtrykk av tennene dine og lager spesialtilpassede skinner med plass til blekemiddel. Deretter prøves skinnene på, og du får instruksjoner om bruk. Vi følger deg opp underveis om du trenger råd eller har spørsmål. Skinnene kan brukes igjen ved ny blekeseanse.
  • Noen har hvite eller brune flekker på tennene, og har et ønske om å gjøre noe med det. Hvite flekker på tennene kan skyldes en rekke årsaker, blandt annet bruk av fluor i barndommen (fluorose), mineraliseringsforstyrrelser, traume på melketenner, bruk av antibiotika i barndommen, osv. Enklere tilfeller av slike hvite flekker kan behandles med såkalt ICON, som er et non-invasivt alternativ (dvs uten  å borre). Dersom det er noe mer omfattende og ikke kan behandles non-invasivt, kan det være aktuelt å behandle slike flekker med fyllinger eller skallfasetter.  Dette vurderes individuelt, og vi finner frem til det alternativet som vil være best i akkurat ditt tilfelle.

Tannbleking

Om du har noen spørsmål angående estetisk tannbehandling og ulike behandlingsalternativer, ikke nøl med å ta kontakt!